Naprednjaci preuzeli vlast u Kovačici

"Tajno" glasanje na kolenu novog predsednika Skupštine?

29. okt 2015

U opštini Kovačica promenjena je vlast. Umesto demokrata, većinu u skupštini sada ima koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

Na sednici lokalnog parlamenta smenjeni su dosadašnji predsednik opštine Miroslav Krišan i predsednik Skupštine Jan Puškar. Za novog predsednika opštine Kovačica izabran je Jan Husarik, a izabran je i novi predsednik Skupštine opštine Zoran Savanov.

Za smenu je glasao 21 odbornik od ukupno 39. Naprednjaci su dobili većinu u Skupštini nakon prelaska dvoje odbornika iz Demokratske stranke i zahvaljujući podršci LDP- a, Grupe građana , Slovačke stranke i Saveza Vojvođanskih Mađara.

Demokrate tvrde da je bilo velikih pritisaka na njihove članove kao i to da su odbornici SNS a poslednja četiri dana proveli u karantinu u Staroj Pazovi .

kovacica tajno glasanje 2Iako je glasanje bilo tajno odbornici SNS a javno su pokazivali listiće, a demokrate nisu ni glasale. DS je na svojim profilima na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima se vidi da se „tajno“ glasanje organizovalo na kolenu novog predsednika lokalne Skupštine Zorana Savanova.

Dosadašnji predsednik Opštine Kovačica Miroslav Krišan kaže da mu je pre ovih dešavanja ponuđeno da pređe u Srpsku naprednu stranku i prevede Opštinski odbor DS a u SNS.

„Zauzvrat su mi nudili da budem predsednik opštine do kraja mandata“, rekao je Krišan.

U opoziciji u Kovačici ostali su DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i socijalisti.
Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je nedavno Srpsku naprednu stranku (SNS) da je u opštini Kovačica nasilno preuzela vlast i da se odbornici nove vladajuće većine nalaze “na nepoznatoj adresi” i da im je zabranjeno da komuniciraju bilo s kim.

(RTV, Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga