Naprednjaci opet prete uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću

Bojan Marinković zvani Bojzi (36), vlasnik lokalnog fudbalskog kluba, pretio uredniku i pozivao se na jednog ministra, najverovatnije Mirovića

22. mar 2014

Pozivajući se na visoke funkcionere SNS jedan od članova te stranke uputio je ozbiljne pretnje novinaru i uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću.

Bojan Marinković zvani Bojzi (36), vlasnik lokalnog fudbalskog kluba i ugostiteljskog objekta, pozvao je telefonom Blagojevića u petak popodne i „upozorio ga“ da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima.

– Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno – čuje se, između ostalog, na snimku telefonskog razgovora.

U telefonskom razgovoru, čiji je snimak na zahtev Osnovnog tužilaštva predat policiji, Marinković se pozivao na svoje političke veze u Srpskoj naprednoj stranci i pomenuo da mu je brat jedan od ministara.

Pretpostavka je da je reč o ministru za lokalnu samoupravu i funkcioneru SNS Igoru Miroviću, čiju fotografiju ima kao „profilnu“ na svom Fejsbuku i sa kojim ima čitav niz fotografija iz predizborne kampanje, a gde ga obeležava kao brata.

O pretnjama je obaveštena policija, a kako Južne vesti saznaju policija je još sinoć obavila razgovor sa Marinkovićem.

Predrag Blagojevic

Predrag Blagojević opet na meti SNS pretnji

Podsetimo, ovo je već drugi put za manje od godinu dana da su Blagojeviću pretili visoki funkcioneri SNS iz Niša, koji su takođe bili nezadovoljni zbog izveštavanja Južnih vesti o zloupotrebama kadrova te stranke.

Tužilaštvo je zbog tih pretnji podiglo optužnicu protiv direktora Toplane i još dve osobe. Do sada su održana dva suđenja, a naredno je zakazano za 3. april.

Predrag Blagojević je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti i poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije za Niš. Dobitnik je nagrade za etiku i hrabrost „Dušan Bogavac“ za 2013. godinu.

(Južne vesti) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga