Naprednjaci i dalje protivzakonito organizuju zdravstvene preglede

Da li će ubuduće uključivati i psihološke procene organizatora ove akcije?

14. apr 2014

I nakon što su iz Agencije za borbu protiv korupcije najavili ispitivanje svih slučajeva besplatnih zdravstvenih pregleda koje su stranke pred izbore nudile građanima, Srpska napredna stranka i njeni stranački „brendirani“ lekari nastavljaju svoj pohod na zdravstveni sistem Vojvodine.
Ovog puta pančevački odbor SNS organizovao je akciju pod nazivom “Nedelja zdravlja”, pod obrazloženjem očuvanja zdravlja stanovnika sela oko Pančeva.

I uprkos tome što je u poslednjem izveštaju lokalnog Zavoda za javno zdravlje pančevački Dom zdravlja svrstao u nedovoljno obezbeđene kada je reč o zdravstvenoj zaštiti žena, specifičnoj zdravstvenoj zaštiti radnika i u laboratorijskoj dijagnostici, lokalni „naprednjaci“ su odlučili da „okupiraju“ stranačke lekare i u prostorijama mesne zajednice u Starčevu rade EKG preglede, merenje krvnog pritiska, proveru nivoa šećera u krvi, merenje visine i težine građana, al i da ih savetuju o zdravoj ishrani i načinu života. Tako je prisutnima savetovano da ostave pušenje, da se više bave sportom ili da jedu više povrća.

Poverenik mesnog odbora SNS Vitomir Filipović zaključio je da bi ovakve akcije trebalo da se organizuju bar jednom mesečno. “Jednom nedeljno je naporno. Potrudićemo se da jednom mesečno građanima omogućimo ovu vrstu pregleda i gledaćemo da uspostavimo saradnju i sa ostalim službama iz Zdravstvenog centra, tako da bude i drugih pregleda”, najavio je Filipović.

Da li zbog sumnje u lokalne zdravstvene institucije ili iz puke želje da se i one stranačke prisvoje, Filipović nije precizirao o kakvim će pregledima biti reč, a građanima je ostalo samo da se nadaju da će oni uključivati i psihološke procene organizatora ove akcije.

Naravno, uz nadu da nisu videli kako to rade njihove stranačke kolege ginekolozi iz drugih odbora, te da im to neće pasti na pamet.

 Ž. Majski 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga