Napredni radikal napao novinare

"Legendarni" novosadski radikal-naprednjak Vučeta Tošković vređao novinara agencije Fonet i snimatelja

26. juna 2013

Srpska napredna stranka (SNS) izvinila se danas Novinskoj agenciji Fonet i njenom snimatelju Slobodanu Anđelkoviću zbog neprimerenog ponašanja poslanika SNS Vučete Toškovića i najavila da će incident razmotriti i stranački organi.

„SNS ocenjuje da je današnje ponašanje našeg poslanika u Skupštini Srbije, Vučete Toškovića, neprimereno, i ovim putem se izvinjavamo Novinskoj agenciji Fonet i snimatelju Slobodanu Anđelkoviću. Smatramo da je ovakav način tretiranja predstavnika medija nedopustiv i obaveštavamo javnost da će ovaj incident biti tema na organima stranke“, navodi se u saopštenju SNS.

Tošković je u holu Skupštine Srbije verbalno napao snimatelja Novinske agencije Fonet, a potom je isključio reflektor neophodan za rad kamera, uz obrazloženje da se troši struja koju on plaća.

Snimatelj Foneta Slobodan Anđelković rekao je agenciji Beta da mu je Tošković prišao u holu Doma skupštine i pitao ga zbog čega je upaljen reflektor.

Anjelković mu je na to odgovorio da je reflektor upaljen zbog toga što se očekuju izjave narodnih poslanika, a Tošković je posle toga u pokušaju da isključi reflektor greškom snimatelju Foneta ugasio kompjuter.

Nakon toga je Tošković isključio i skupštinski reflektor, a na zahtev snimatelja Foneta da se predstavi odgovorio je uvredama.

Anđelković je kazao da mu je poslanik SNS Tošković pretio da će da ga prebije, a nazvao ga je i „gilipterom i konjinom“.

Incident je prijavljen skupštinskom obezbeđenju.

Vučeta Tošković na izborima 2008. godine izabran je za narodnog poslanika kao član Srpske radikalne stranke. Septembra 2008. prešao je u poslaničku grupu Napred Srbijo i postao član novoosnovane Srpske napredne stranke, uzevši ulogu u formiranju stranke kao član predsedništva inicijativnog odbora i koordinator Inicijativnog odbora SNS-a za Južnobački okrug.

Potpredsednik je Okružnog odbora SNS-a za Južnobački okrug i član Saveta za saobraćaj Srpske napredne stranke.

Svojevremeno su medijiizračunali da je tokom jedne godine svog poslanikovanja ukupno govorio 16 sekundi i da je sekund njegovog izlaganja, kada se obračunaju plate i putni troškovi, koštao 65.000 dinara građane Srbije.

Naprednjak Vučeta Tošković je zakleti srpski radikal, ista ona osoba koja je tamo negde devedesetih godina prošlog veka izjavila da „autonomaši peku decu na ražnju“, ili u kotlu, ili ko zna već u čemu (tu izjavu je čak i gugl negde zaturio pa čisto da podsetimo auditorijum).

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga