Napadnuti književnik i snimatelj u Zrenjaninu

Politički napad na slobodu govora?

21. jula 2012

Jedan muškarac fizički je napao kasno sinoć u Zrenjaninu književnika Srđana V. Tešina iz Kikinde i snimatelja VK televizije Kristiana Tota, saopštila je danas ta televizija iz Kikinde.

Voja Đukić iz Kikinde sinoć je tokom predstavljanja kikindskih bendova i knjige “Mali krug” Vladislava Vujina u Kulturnom centru u Zrenjaninu prvo verbalno vređao Vujina i Tešina, koji nisu reagovali na njegove provokacije, kazali su agenciji Beta u VK televiziji.

Nakon promocije i koncerta, Đukić je prišao Tešinu i bez povoda ga udario otvorenom šakom u predelu lica, a potom je udario i snimatelja VK televizije Kristiana Tota, koji je stao u Tešinovu odbranu.

Đukić je potom vređao i voditelja VK radija Darka Živkovića, kazali su u VK televiziji. Veći  incident je sprečen time što je publika reagovala i zadržala Đukića.

Srđan V. Tešin je rekao agenciji Beta da je čitav slučaj jutros prijavio policiji. Tešin je upućen na lekarski pregled i trenutno je na bolovanju.

Napad se dogodio sinoć, pola sata iza ponoći.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije je osudilo ovaj incident i od nadležnih organa gonjenja zatražilo da privedu napadača i da podnese krivičnu prijavu protiv njega.

Od pravosudnih organa NDNV je zatražio da na primeren način kazne nasilnika koji je napadom na književnika i snimatelja zapravo izvršio napad na slobodu govora.

To novinarsko udruženje zatražilo je da istražni organi da li napad ima političku pozadinu, pošto ima indicija za to.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga