Napadnute prostorije LDP u Pančevu

Nasilje prema manjinama i neistomišljenicima postala je realnost

21. okt 2014

Liberalno demokratska  partija (LDP) saopštila je danas  da su nepoznata lica u noći između ponedeljka i utorka obila prostorije opštinskog odbora te stranke u Pančevu.

U saopštenju se navodi da su tom prilikom ukradena dva kućišta kompjutera i stranačka dokumentacija. Kako se objašnjava, to je drugi napad na opštinske odbore LDP u oktobru, a prvi se dogodio na Paliluli.

U LDP su istakli da je policija izvršila uviđaj i da očekuju da slučaj ne završi u fioci, već da uslede radnje koje će dovesti do otkrivanja počinioca. U toj stranci su poručili da organi moraju da pošalju jasnu poruku da prestaju da se povlače pred nasilnicima i siledžijama.

„Živimo u društvu u kome smo okruženi nasiljem. Nasilje prema manjinama i neistomišljenicima postala je naša realnost. Sukob sa svakim ko je drugačiji i eksplozija nasilja predstavljaju sliku sistema vrednosti današnje Srbije. Nastavićemo svom snagom da se borimo protiv nasilničkog ponašanja svake vrste i da jasno i bez kompromisa zastupamo ideje moderne tolerantne Srbije sa vladavinom prava kao osnovnim načelom“, navodi se u saopštenju LDP.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga