Napadnuta kuća pokrajinskog poslanika DS

Na kući Igora Salaka noćas su razbijeni prozori

08. dec 2014

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da su nepoznata lica porazbijala prozore na kući pokrajinskog poslanika te stranke iz Žitišta Igora Salaka.
U saopštenju vojvođanskog DS se navodi da ta stranka zahteva od svih nadležnih organa da otkriju i sankcionišu počinioce, te da stanu na put nerazumnoj želji Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke da dođe na vlast u opštini Žitište bez obzira na rezultat izbora, broj odbornika koji ima i zakone ove zemlje.

U saopštenju se podseća da je pre pet dana grupa od 14 odbornika, od ukupno 31 koliko ih ima u Skupštini opštine Žitište, bez kvoruma održala „navodnu sednicu Skupštine opštine“, na kojoj je „navodno smenila neke od legitimno izabranih funkcionera“.

„O ovom događaju informisano je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a, s obzirom na to da su odbornici Demokratske stranke, Saveza Vojvodjanskih Madjara, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpskog pokreta obnove, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i GG, tokom celog vikenda bili izloženi pritiscima, pretnjama, ucenama i pokušajima podmićivanja od strane funkcionera Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Demokratska stranka zahteva i od policije da se pozabavi načinom na koji pokušava da se promeni vlast u opštini Žitište“, dodaje se u saopštenju.

Vojvođanski DS je ocenio da je reakcija države izostala u svim sličnim slučajevima širom Srbije kada je SNS na ovako grub i protivzakonit način pokušavao da dođe na vlast.

„Demokratska stranka još jednom podseća da je posao države da štiti vladavinu prava, demokratiju i obezbedi pravnu sigurnost, kao i da sankcioniše i zaustavi svakoga ko smatra da mu je dozvoljeno da se ponaša na ovakav način“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga