Napad na prostorije SPO u Futogu

Napad se desio u noći između ponedeljka i utorka, a prozori su razbijeni ciglom umotanom u plakat sa natpisom „Preokret”.

29. nov 2011

Nepoznati počinioci ciglom su razbili prozore na prostorijama Mesnog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) u mestu Futog kod Novog Sada, saopštila je danas ta stranka.

Napad se desio u noći između ponedeljka i utorka, a prozori su razbijeni ciglom umotanom u plakat sa natpisom „Preokret”.

Portparol SPO Nemanja Starović ocenio je da se radi o „napadu iz mržnje”, te da je plakat Preokreta u koji je cigla bila umotana jasna poruka.

„Nakon pretnji smrću Vuku Draškoviću, Čedomiru Jovanoviću i njihovim porodicama, ovo je još jedan primer koji govori o tome kakvim su pritiscima izloženi u Srbiji svi koji su spremni da jasno kažu kako je ‘car go’ i suprotstave se štetnoj i gubitničkoj politici”, rekao je Starović.

Dodao je da za njegovu stranku „rad u atmosferi linča na žalost nije ništa novo” i istakao da će ovakvi napadi samo dodatno motivisati SPO da istraje u borbi za istinu, pravdu i vrednosti zapadne civilizacije.

U saopštenju se podseća da se napad na prostorije SPO dogodio dva dana nakon tribine Preokreta u Novom Sadu i samo dan nakon što su aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine i SPO u okviru akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju” uklonili veliki mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića sa jedne fasade u širem centru grada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga