Napad na kuću članova izbornih komisija i tela u Sremskim Karlovcima

Tenzija pred ponavljanje izbora na tri biračka mesta u toj opštini je sve veća

30. apr 2016

Član radnog tela u Republičkoj i Pokrajinskoj izbornoj komisiji Nemanja Nenadović izjavio je danas da je napadnut u porodičnoj kući u Sremskim Karlovcima i da je tenzija pred ponavljanje izbora na tri biračka mesta u toj opštini sve veća.

Nenadović je agenciji Beta kazao da su noćas oko jedan sat posle ponoći u dvorište njegove kuće upali nepoznati napadači i oštetili mu automobil.

„Nismo mi jedini slučaj, ali smo prvi kojima je provaljeno u dvorište. Drugim ljudima su sečene gume na točkovima kola. U policijskoj stanici postoji već pet, šest prijava u ovih proteklih par dana“, kazao je Nenadović.

Prema njegovim rečima, napad je prijavljen policiji, na teren je izašao i zamenik komandira, a o svemu je obavešteno i tužilaštvo.

„Ja više neću da ćutim. Meni su oni ušli u kuću, a ja tu imam dete od 15 meseci, suprugu i roditelje. Zanči oni su meni ušli u kuću i povredili su našu imovinu“, dodao je Nenadović.

Nenadović je kazao da on i njegov otac, koji je član Opštinske izborne komisije u Sremskim Karlovcima, trpe pritiske od aktivista Srpske napredne stranke (SNS) zato što su podržali listu Grupe gradjana Milenko Filipović, bivšeg predsednika te opštine, iako nisu bili na toj listi.

„Izgubili smo izbore, pobedila je SNS. Medjutim, ovde se sada vrši ogroman pritisak na ljude, jer je Opštinska izborna komisija poništila izbore na tri biračka mesta zbog nepravilnosti, pojavio se višak listića i sada se izbori ponavljaju“, ispričao je Nenadović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga