Napad na Hleb života

Nevladina organizacija Pravda iz Paraćina negodovala je danas zbog poreske kazne koju je dobilo Hrišćansko humanita…

17. nov 2011

Nevladina organizacija Pravda iz Paraćina negodovala je danas zbog poreske kazne koju je dobilo Hrišćansko humanitarno udruženje „Hleb života“.

To humanitarno udruženje kažnjeno je jer nije zaposlilo nijednu osobu sa invaliditetom.

Pravda je ocenila da je reč o „neshvatljivoj finanijskoj aferi“ koja je potresla primaoce pomoći te humanitarne organizacije kojih ima „na stotine hiljada“ u Srbiji.

Pravda je navela da „Hleb života“ radi već 20 godina u Srbiji i da je zahvaljujući toj organizaciji u Srbiju u najtežim vremenima iz inostranstva stiglo „na hiljade i hiljade tona“ hrane, robe, ortopedskih pomagala, školskog pribora, posteljine. Dodaje se da je „Hleb života“ pomagao i građanima, i državnim institucijama koje sprovode socijalnu politiku.

U saopštenju piše da je humanitarna organizacija „Hleb života“ uzela kredit da bi platila kaznu od 850.000 dinara. „Hleb života“ se potom žalio na odluku poreske inspekcije, a postupak odlučivanja o žalbi je u toku.

„Oni koji su u Srbiju uneli više ortopedskih pomagala nego što ima invalida, sada su kažnjeni zbog toga što nisu zaposlili jednu osobu sa invaliditetom. Da nije žalosno, bilo bi smešno“, ocenio je Centar za komunikaciju Pravda i upitao zašto inspektori nisu takvu kontrolu vršili „i u firmama tajkuna kojih je pun Beograd“.

Pravda je ocenila da bi „Hleb života“, umesto kazni, trebalo da dobije najviša državna odlikovanja jer je ta „grupa žena-samarićanki“, pored toga što je podelila na tone humanitarne pomoći, zaposlila i „dvadesetoro ljudi sa asfalta i tako spasla njihove porodice“.

U saopštenju se ocenjuje da je problem možda u tome što je ta humanitarna organizacija protestantska.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga