Nakon teksta o Torcidi transparent: „Matija Babić = Arkan“

Zasad nije poznato tko je postavio ovaj transparent, no očito se radi o nekome tko je pogođen tekstom

12. juna 2019

Nakon što je Index objavio tekst s naslovom „Dalmacija ima ozbiljan problem – kult Torcide„, u kojemu problematizira opasni kult navijačke skupine Torcida o čijim se svinjarijama šuti ili govori ali potiho, u Splitu je osvanuo transparent „Matija Babić = Arkan“. Uz ovaj natpis nalaze se i četiri slova C, prekrižena. Transparent je danas tijekom dana uklonjen.

Babić: Svi koji izgledaju ili misle drugačije u Hrvatskoj riskiraju život

„Ako Dalić i Modrić na doček reprezentacije zovu pjevača Jasenovca, Kolinda se slika s neonacistima i službeno prima promotore mržnje, a europarlamentarka izjavljuje da se ne odriče ustaša, šta očekivati od navijačkog šljama nego da nekog danas prebije, a sutra ubije.

Srbi koji dolaze u Hrvatsku riskiraju život. Slavonci koji dolaze u Dalmaciju riskiraju život. Svi koji drugačije izgledaju, govore ili misle ili se drugačije jebu riskiraju život. Hrvatska je teško bolesna zemlja“, napisao je Matija Babić na svom Facebook profilu komentirajući incident u Supetru.

Transparent postavljen noćas

Transparent je netko noćas postavio na nadvožnjak na Sirobuji.

Zasad nije poznato tko je postavio ovaj transparent, no očito se radi o nekome tko je pogođen tekstom u kojemu Index želi ukazati na poraznu činjenicu da udruženje veće skupine muškaraca kojoj rezultatski posrnuo klub postaje alibi za kojekakav aktivizam predstavlja relevantnu društvenu činjenicu.

„Kult Torcide kontaminirao je javne prostore, politiku, kafiće… A ona se, po potrebi, pretvara iz pravedničke grupe usmjerene na borbu protiv kriminala u sportu u ostrašćenu grupu fanatika kojoj je blesavi grafit važniji od prebijenih ljudi.

A onaj tko na kraju ovog teksta zapazi da u njemu nema osude nasilja nad pripadnicima Torcide, jer i ono se događa u krajevima gdje Hajdukovi fanovi nisu u većini, nije shvatio da su svi nasilni kreteni isti, neovisno o boji omiljenog dresa“, stoji u tekstu koji potpisuje Indexov Vladimir Matijanić.

(Index, Foto: Dalmacija Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga