Nakon izveštaja DRI, korigovane plate zaposlenih i funkcionera u Subotici

Za plate zaposlenih, izabranih i postavljenih lica u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima u 2015. godini isplaćeno više od 123 miliona dinara suprotno zakonskim propisima

25. jan 2017

Načelnica Gradske uprave u Subotici Marija Ušumović Davčik donela je novi pravilnik o platama zaposlenih u Gradskoj upravi Subotice, objavljeno je u Službenom listu ovog grada.

Navedeni pravilnik donet je nakon što je Državna revizorska institucija (DRI) u svom izveštaju objavila da je za plate zaposlenih, izabranih i postavljenih lica u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima u 2015. godini isplaćeno više od 123 miliona dinara suprotno zakonskim propisima.

Novim pravilnikom izmenjeni su koeficijenti zaposlenih, koji će se kretati od jedan, koliko iznose za spremačice, portire i ostale izvršioce sa zanimanjem kvalifikovani radnik, do 12,60 za sekretare sekretarijata, sa zvanjem samostalni stručni saradnik.

Na ovaj pravilnik saglasnost je dalo Gradsko veće, a primenjivaće se počev od obračuna i isplate zarada za januar 2017. godine.

Načelnica je donela i novo rešenje o određivanju koeficijenata za obračun i isplatu plate za izabrana i postavljena lica u organima Grada.

Tako će koeficijent gradonačelnika biti 9,40, predsednika Skupštine 9,30, zamenika gradonačelnika 9,20, zamenika predsednika Skupštine 9,10, a članova Gradskog veća 8,80. Takođe će se primenjivati od obračuna i isplate za januar.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga