Najlepše knjige

Na konkurs Kulturnog saveza vojvođanskih Mađara za prošlu godinu, pod nazivom „Vojvođanska lepa mađarska knjiga“ 15 izdavača prijavilo je ukupno 37 izdanja

10. jan 2013

Na konkurs Kulturnog saveza vojvođanskih Mađara za prošlu godinu, pod nazivom „Vojvođanska lepa mađarska knjiga“ 15 izdavača prijavilo je ukupno 37 izdanja, a stručna komisija donela je odluke o najlepšim izdanjima u različitim kategorijama.

Nagrada za lepu mađarsku knjigu pripala je Zavodu za kulturu vojvođanskih Mađara za knjigu pesama Ištvana Domonkoša, a tehnički urednik ove knjige Ištvan Besedeš ima i posebno priznanje stručne komisije za inovativni prelom i grafičko uređivanje.

Nagradu za prošlogodišnju najlepšu knjigu za decu i omladinu (Ištvana Nemeta) izdao je novosadski „Forum“, a isto priznanje u kategoriji umetnilkih knjiga i albuma pripalo je takođe tom izdavaču, za knjigu Pala Lephafta.

U kategoriji naučnih i i knjiga eseističke proze i izdanja visokog obrazovanja priznanje za najlepše izdanje dobila je subotička Jevrejska opština za knjigu Rudolfa Klajna o subotičkoj Sinagogi.

Nagradu u kategoriji edicija dobio je zavod za kulturu vojvođanskih Mađara, a u kategoriji dopunskih udžbeničkih izdanja priznanje je osvojilo subotičko Udruženje NIDUS – zajedno za razvoj dece.

Osim ovih nagrada, stručna komisija je za pojedina izdanja dodelila i posebne pohvalnice.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga