Najavljen novi protest zaposlenih u Apoteci Novi Sad

Iako je iskazana spremnost i rešenost Grada da pomogne, adekvatna reakcija je ipak izostala

28. juna 2016

Zaposleni u Apoteci Novi Sad najavili su da će u sredu održati drugi protest zbog lošeg finansijskog stanja u toj ustanovi, preneo je portal 021.

Kako se navodi u saopštenju, nakon protesta koji je održan sredinom ovog meseca zaposleni nisu dobili zadovoljavajući odgovor na zahteve koji su predati predstavnicima Grada.

Tada je najavljeno da će se oformiti radna grupa koja bi trebalo da reši probleme ove ustanove, a bila bi sastavljena od predstavnika Apoteke i Grada. Međutim, to se još uvek nije dogodilo, zbog čega će se radnici uputiti u novu protestnu šetnju do Gradske kuće.

„Iako je iskazana spremnost i rešenost Grada da pomogne, adekvatna reakcija je ipak izostala. Svi napori zaposlenih da, u međuvremenu, pokrenu dogovore, ostali su bez efekta. Posle prvog protesta zaposlenih sudbina Apoteke Novi Sad i dalje je neizvesna“, navodi se u saopštenju.

Radnici naglašavaju da je Grad Novi Sad, kao osnivač Apoteke, godinama unazad upozoravan na poteškoće u poslovanju Apoteke, kao i na kontinuirano gomilanje problema.

„Uprkos tome nastala je situacija da je zbog nagomilanog duga dovedeno u pitanje očuvanje i održavanje zdravlja naših sugrađana, ali i egzistencije porodica zaposlenih u Apoteci. Za nastalu situaciju i probleme u poslovanju nisu odgovorni zaposleni, i zbog toga od odgovornih zahtevamo da nam se obezbede normalni uslovi za rad, i redovna primanja“, poručili su ovoj ustanovi.

Pre najave formiranja radne grupe iz Kabineta gradonačelnika za 021.rs je rečeno da će se sačekati konstituisanje Republičke Vlade, te će, u saradnji sa Ministarstvom, pokušati da pronađe sistemsko rešenje za sve apoteke koje su suočene sa ovim problemom.

Podsećamo da dug Apoteke „Novi Sad“ iznosi oko 233 miliona dinara, što je svrstava među najzaduženije državne apoteke, odmah posle pančevačke i šabačke. Prema podacima Ministarstva finansija, Apoteka  ima preko 5.000 neizmirenih obaveza. Više o problemima u ovoj ustanovi možete pročitati OVDE.

Protest apotekara počeće u 10 časova ispred Apoteke „Bulevar“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga