Nagrade za najbolje studente novinarstva iz Srbije i regiona

Po prvi put dodeljena i nagrada "Jan Briza"

28. maja 2016

Studenti novinarstva iz Zagreba i Novog Sada dobili su nagrade za najbolje radove u konkurenciji televizijskih i radijskih priloga, kao i za najboljui članak, u okviru festivala “On the record”, koji je održan kao prateći program Međunarodne naučne konferencije Mostovi medijskog obrazovanja.

Prvo mesto u kategoriji TV priloga osvojil su Saša Živković i Katarina Škaro sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, za najbolji radijski paket proglašen je rad Milane Nikolić i Milane Maričić sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Novouspostavljenu nagradu “Jan Briza” za najbolji tekst objavljen na internetu osvojile su Vesna Novković i Milana Maričić, novinarke studentskog onlajn magazina “Žurnalist” iz Novog Sada.

O nagradama je odlučivao žiri u čijem su sastavu bili urednik onlajn magazina “Žurnal” iz Bosne i Hercegovine Selvedin Avdić, novinarka Radio-televizije Vojvodine Vanja Đurić i glavna urednica Omladinskog radija iz Novog Sada Klara Kranjc.

Tradicionalna, osma po redu, Međunarodna naučna konferencija “Mostovi medijskog obrazovanja”, okupila je više od 100 izlagača iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Turske, Belgije, Holandije i Srbije.

“Mostove medijskog obrazovanja” organizovao je Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga