Nagrade opštini Bečej i Gruhonjiću

Nagrade za toleranciju uručene opštini Bečej i predsedniku NDNV-a Dinku Gruhonjiću

16. nov 2010

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši uručio je danas godišnja priznanja za toleranciju opštini Bečej i novinaru Dinku Gruhonjiću.
Egereši je na svečanosti u Bačkoj Topoli rekao da nije dovoljno da se o toleranciji govori, već treba uporno raditi kako bi tolerancija prožela sve segmente društva.
Predsednik vojvođanskog parlamenta je upozorio da se u Srbiji nedovoljno ozbiljno shvataju neonacističke i profašističke organizacije koje zloupotrebljavaju mlade.
„Potrebni su nam stalni programi promocije tolerancije. To je naša izvesna budućnost i put bez alternative“, rekao je Egereši.
Gradonačelnik Bačke Topole Atila Babi rekao je da je toj opštini od životnog interesa da postoje programi tolerancije, jer jedino tako može da opstane i da se razvija.
Dramaturškinja Borka Pavićević kazala je na svečanosti da je privilegija govoriti više jezika. Ona je ocenila da je nasilje postalo način ponašanja u društvu i da je postalo nepodnošljivo.
Borka Pavićević je dodala da „nema slobode za neprijatelje slobode“.
Gruhonjić, koji je i šef dopisništva agencije Beta iz Novog Sada, posle primanja nagrade je ocenio da u Vojvodini treba više promovisati interkulturalnost i život jednih sa drugima kako bi se izbegli getoizacija i „život jednih pored drugih“.
Skupština Vojvodine četvrti put zaredom dodeljuje nagradu za toleranciju, a među prethodnim dobitnicima su poslanica u Evropskom parlamentu Doris Pak, istarski zupan Ivan Jakovčić, bivša predsednica mađarskog parlamenta Katalin Sili, kao i direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga