Nagodba sa Cecom hipoteka Arkanove ere

Vladajuća koalicija je mislila da ne bi bilo celishodno suprotstaviti se u ovako osetljivom trenutku sa brojnim taborom pristalica pevačice, prokomentarisao je novinar Miloš Vasić nagodbu između Svetlane Ražnatović sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Upitan u kojoj je meri javnost i popularnost pevačice mogla da utiče na postupak koji traje već osam godina, Vasić je ocenio da taj uticaj nedvosmisleno treba gledati kao političku činjenicu.

14. apr 2011

Vladajuća koalicija je mislila da ne bi bilo celishodno suprotstaviti se u ovako osetljivom trenutku sa brojnim taborom pristalica pevačice, prokomentarisao je novinar i publicista Miloš Vasić nagodbu između Svetlane Ražnatović sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i  ocenio da poruka te nagodbe svakako može da se razume kao predizborna poruka.
„Takvo razmišljanje se, međutim, nedvosmisleno može okarakterisati kao pogrešno, jer obožavaoci Svetlane Ražnatović će i ovako i onako na izborima glasati za Tomislava Nikolića ili Vojislava Šešelja. S druge strane, mislim da u slučaju da je doneta stvarna, razumna odluka i da su se prema pevačicinoj stvari odnosili kako ona zaista iziskuje, da ni onda stranke aktuelne državne vlasti ne bi izgubile svoje birače. Ovo bi im pak, po svemu sudeći, bilo teško objasniti“, konstatovao je u intervjuu za „Mađar so“ Miloš Vasić.
Upitan u kojoj je meri javnost i popularnost pevačice mogla da utiče na postupak koji traje već osam godina, Vasić je ocenio da taj uticaj nedvosmisleno treba gledati kao političku činjenicu.  Dodao je i da je Svetlanu Ražnatović sada, u izvesnom smislu, stigla hipoteka onih bivši arkanovskih vremena, kada je bez ikakvih prepreka, iz sigurnosti i uz pomoć  uvek prisutnog oružja moglo da se dođe do nekog novca, a da je u duhu tih vremena, čini se, rođena i ova sadašnja nagodba  „koju ja sam nikada ne bih mogao da prihvatim“.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga