Naglašen politički uticaj na medije

Kao eklatantan primer Kenig je naveo nedavni slučaj smene glavnog urednika Mađar Soa, Čabe Presburgera, kome je zamerano što nije pratio sve konferencije za štampu vodeće mađarske političke stranke.

17. jul 2011

UNS, NUNS i Sindikat novinara Srbije pozdravili su pismo predsednika Evropske federacije novinara u kom se ističe naglašen politički uticaj na medije.
Predsednik EFJ Arne Kenig podsetio je i na obećanje Tadića dato Skupštini evropskih novinara da ubice novinara u Srbiji neće ostati nekažnjene. Kao eklatantan primer Kenig je naveo nedavni slučaj smene glavnog urednika Mađar Soa, Čabe Presburgera, kome je zamerano što nije pratio sve konferencije za štampu vodeće mađarske političke stranke, navodi se saopštenju.
Kening je, zahvaljujući Tadiću na obraćanju na Godišnjoj skupštini EFJ koja je prošlog meseca održana u Beogradu, upozorio da je politički uticaj na medije i dalje naglašen u Srbiji.

Izražavajući želju da se nastavi „konstruktivni dijalog“ o slobodi medija i promenama u srpskom novinarstvu, Kenig je zatražio puno učešće UNS-a, NUNS-a i SNS-a, članica EFJ-a, u razgovorima o medijskoj strategiji, kaže se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga