Sanirana naftna mrlja u blizini Srbobrana

Nafta se izlila zbog pucanja naftovoda

18. feb 2014

Naftna mrlja koja se pojavila na njivi u blizini sela Turija u opštini Srbobran nastala je zbog pucanja lokalnog naftovoda, ali ne predstavlja opasnost za životnu sredinu, rečeno je novinarima u Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

Prema podacima koje je tom sekretarijatu dostavila Naftna industrija Srbije, do izlivanja nafte došlo je zbog „perforacije“ cevi lokalnog naftovoda.

Izlilo se oko 200 litara nafte pomešane s vodom, a kroz taj deo lokalnog naftovoda zatvoren je protok nafte, tako da nema opasnosti od daljeg izlivanja, kazali su u sekretarijatu.

Dodali su da je zagađeno zemljište u međuvremenu sanirano i nema opasnosti od po životnu sredinu.

Nafta se izlila na njivu kod Turije

Na njivi Uroša Zeremskog, u blizini sela Turija u opštini Srbobran, pojavila se velika naftna mrlja nepoznatog porekla, saopštila je Vojvođanska zelena inicijativa.

Ukoliko se nešto hitno ne učini, može da dođe do požara, obilniijeg zagađenja zemljišta i daljeg izlivanja, navodi se u saopštenju za javnost.

Vojvođanska zelena inicijativa pozvala je nadležne da što pre odreaguju i da saniraju zemljište, kako se zagađenje ne bi širilo.

Ta organizacija je dodala da se za sada ne zna da li se nafta izlila zbog pucanja cevi koja spaja naftnu bušotinu sa stanicom ili iz nekih drugih razloga.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga