Naduvane sume za nabavku goriva u javnim preduzećima

Reč je o novosadskim preduzećima Vodovod i kanalizacija i Informatika

09. dec 2013

JKP „Vodovod i kanalizacija“ raspisalo je javnu nabavku za kupovinu goriva, za šta su na godišnjem nivou predvideli skoro 60 miliona dinara.

Ovo predstavlja šestostruko povećanje u odnosu na 2011. godinu, kada je istraživanje Radija 021 o potrošnji goriva u javnim preduzećima pokazalo da „Vodovod“ izdvaja 11,5 miliona dinara, što je i tada bilo najviše od svih gradskih firmi.

Izdvojenih 60 miliona značilo bi da se planira da vozila „Vodovoda“ dnevno prelaze 250 kilometara, budući da ovo preduzeće poseduje 53 službena automobila, od kojih su 15 putnički, a 38 teretni. To u praksi znači da bi jedan službeni automobil za osam sati radnog vremena mogao 25 puta da prođe relaciju od sedišta „Vodovoda i kanalizacije“ na Limanu do, recimo, Telepa i vrati se u firmu, prenosi Blic.

Da su sume koje se izdvajaju za gorivo naduvane pokazuje i podatak da je „Informatika“, koja se ne bavi terenskim radom, za ovu svrhu u budžetu namenila čak pet miliona dinara. Za taj novac moguće je kupiti oko 32.000 litara goriva i preći 537.000 kilometara. „Informatika“ je pre dve godine za gorivo izdvojila 1.800.000 dinara.

Od rukovodilaca „Vodovoda“ i „Informatike“, kojima upravljaju kadrovi Srpskog pokreta obnove, odnosno Treće Srbije, ovaj list nije mogao da dobije komentar o potrošnji goriva.

(021/Blic) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga