Nacrt bez znanja radne grupe

Vojvođanski sekretar za finansije Jovica Đukić tvrdi da je Bojan Kostreš predao tekst zakona o javnoj svojini bez znanja članova radne grupe

16. avg 2011

Vojvođanski sekretar za finansije Jovica Đukić saopštio je danas da je predsednik Radne grupe za izradu Nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš predao gotov tekst zakona premijeru Mirku Cvetkoviću bez znanja članova radne grupe.

Đukić je u saopštenju naveo da se radna grupa za izradu tog zakona nije sastajala od polovine maja ove godine.

„Ako je tačna informacija da je zakonski tekst gotov, nije jasno kako je do izrade ovog zakona moglo doći bez učešća radne grupe formirane od strane premijera. Takođe nije jasno, kako je mogao biti završen rad na nacrtu ovog zakona bez znanja i učešća Vlade Vojvodine, kao i bez znanja pokrajinskog premijera (Bojana Pajtića)“, naveo je Đukić.

On je ocenio da je Kostreš, koji je šef radne grupe, „osoba nepoznatog zvanja i sasvim skromnog kvantuma znanja“.

„Nisam siguran da on (Kostreš) razlikuje osnovne kategorije pravne materije na kojoj radna grupa treba da radi“, rekao je Đukić.

Prema njegovim rečima, izrada Nacrta zakona o javnoj svojini treba da se vrati u institucije sistema, a članovi radne grupe trebalo bi da stručnim i transparentnim radom uobliče materiju javne svojine i predaju ga u proceduru nadležnim institucijama.

„U suprotnom, ovaj zakon predstavljaće samo još jednu propuštenu šansu“, poručio je Đukić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga