Nacisti tukli ljude na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Petorica maskiranih napadača sa nacističkim obeležjima ušla su na fakultet oko ponoći i prebila redara

12. okt 2014

Grupa od petorice mlađih maskiranih muškaraca sa fantomkama sa fašističkim obeležjima pretukli su redara na Filozofskom fakultetu sinoć u ponoć.

Petorica maskiranih napadača sa nacističkim obeležjima ušla su na fakultet oko ponoći i prebila redara. Studenti tvrde da su maskirani muškarci iskoristili trenutak kada su se zaključavala vrata Filozofskog fakulteta, te su onda uleteli, prenosi Blic. Pritom je jedan student opljačkan.

„Nismo sigurni da li su svi članovi Fašističke srpske grupe, ali jedan od njuh je sigurno nosio fašističko obeležje“, rekao je jedan od studenata, i dodao da su najverovatnije isti ti bili povezani sa bacanjem letaka sličnog sadržaja sa prozora njihovog fakulteta na dan blokade.

Kako kažu studenti, ranije u toku noći, neposredno pre incidenta, petorica muškaraca su se raspitivala šta se dešava na fakultetu i koliko ima ljudi u zgradi.

Na Filozofskom fakultetu studenti od četvrtka blokiraju nastavu i danonoćno su na fakultetu, jer uprava ne želi da razmotri njihove zahteve. O svemu je obaveštena policija, a fakultet je pod video nadzorom.

Omladina LSV osudila incident na Filozofskom u Beogradu

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila incident koji se tokom vikenda dogodio na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kada je grupa huligana sa fašistickcim obeležjima upala na fakultet, pretukla jednog mladića i nasrnula na dve devojke.

”Nedopustivo je da se delovanje fašističkih grupacija i dalje toleriše u našem društvu. Postavljamo pitanje koje strukture društva održavaju i podstiču fašizam i fašističke grupe i zašto su studenti meta ovih organizacija. Takođe se postavlja pitanje da li u Srbiji danas postoji sloboda misli i javnog izražavanja mišljenja”, navodi se u saopštenju za javnost.

Omladina LSV pozvala je nadležne organe da ispitaju odgovornost počinioca ovog napada i otkriju kojoj organizaciji pripadaju.

(Autonomija/Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga