Nacionalni savet Mađara protiv medijske strategije

Tamaš Korhec je za Mađar so (Magyar Szo) rekao da će, ukoliko primedbe Nacionalnog saveta ne budu usvojene tokom kreiranja medijske strategije, posredno pokušati da sruše strategiju

10. jun 2011

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor i predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec usprotivili su se ideji da i mediji na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji treba da budu privatizovani.
Tamaš Korhec je za Mađar so (Magyar Szo) rekao da će, ukoliko primedbe Nacionalnog saveta ne budu usvojene tokom kreiranja medijske strategije, posredno pokušati da sruše strategiju, uz učešće republičkih poslanika SVM-a i drugih manjina.

Ocenio je da se nacrt medijske strategije koji je nedavno objavljen na internet stranici Ministarstva kulture i informisanja tematikom medija na jezicima nacionalnih manjina bavi na nivou „velikih opštosti, nemuštosti i prezrivosti“. Dodao je da je za Nacionalni savet Mađara neprihvatljiva teza iz strategije da bi trebalo privatizovati sve medije i uspostaviti tržišne odnose. Korhec je negirao tvrdnje da je obaveza privatizacije medija evropska tekovina i ocenio da autori nacrta strategije na taj način „dokazuju svoju neukost“.
Ištvan Pastor je ocenio da je važno da lokalni elektronski mediji ostanu u javnom vlasništvu, jer se pokazalo da je privatizacija bila loše rešenje. „Zato ne razumem zbog čega bi trebalo nastaviti sa lošim rešenjima“, kazao je Pastor.

 (Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga