Načelnik Rima podneo ostavku

Rimsko tužilaštvo je otvorilo istragu o načinu na koji je koristio službenu platnu karticu nakon što su se pojavile sumnje da ju je koristio za plaćanje porodičnih večera

08. okt 2015

Gradonačelnik Rima Injacio Marino (60) danas je podneo ostavku nakon višemesečnih i rastućih pritisaka javnosti nezadovoljne stanjem u prestonici Italije, kao i zbog optužbi da je zloupotrebljavao službenu platnu karticu.

Građani već dugo i sve intenzivnije izražavaju nezadovoljstvo zbog problema sa smećem, stanja ulica punih rupa i sistema javnog saobraćaja koji loše funkcioniše, kao i zbog infiltracije organizovanog kriminala u gradske vlasti, navodi AFP.

Marino se danas obratio građanima Rima i rekao da je doneo odluku o ostavci i zbog toga što je izgubio podršku vlastite Demokratske partije, pa mu tako „političke okolnosti“ više ne dozvoljavaju da se zadrži na funkciji.

Marino je bio mesecima izložen i optužbama svojih protivnika zbog prekomernih troškova koje je načinio, podseća AFP.

Kako je preneo AP, rimsko tužilaštvo je ove sedmice otvorilo istragu o načinu na koji je Marino koristio službenu platnu karticu nakon što su se pojavile sumnje da ju je koristio za plaćanje porodičnih večera.

Prema italijanskom zakonu, njegova ostavka će postati punovažna kroz 20 dana, a potom će biti održani izbori.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga