- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Na prozorima novosadskog studentskog doma istaknute srpske trobojke

Organizovana grupa aktivista danas je išla od vrata do vrata soba studentskog doma „Slobodan Bajić“ u Novom Sadu i kačila zastave Srbije na prozore.

Inicijativa za ovu akciju unapred je najavljena juče u Fejsbuk grupi „Menza Novi Sad“. Autor objave najavio je da će grupa studenata sa zastavama ići od vrata do vrata, ulaziti u studentske sobe i kačiti zastave na prozore.

Kako navode, oni će zamoliti i upravu doma da dobiju ključeve soba koje budu zaključane, ukoliko neko od studenata ne bude prisutan da im otvori vrata.

Očigledno je da je uprava na ovo prisala, pošto je ideja je tokom današnjeg dana sprovedena u delo. Autor jučerašnje objave fotografisao je prozore doma na koje su zastave Srbije postavljene i tom prilikom se zahvalio upravi doma na „odličnoj saradnji“.

Postavlja se pitanje kako uprava doma može nepoznatoj grupi ljudi da da ključeve od soba studenata koji nisu prisutni, te bez njihovog odobrenja uđe u sobe i okači nacionalnu trobojku.

Sve to se dešava samo dan uoči novokomponovanog praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Podsetimo, praznik je prošle godine uveden na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa navodnim ciljem osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

(tekst i foto: Autonomija)

Podelite ovu stranicu!