Na protestu u Zrenjaninu poziv na bojkot TV Pink

"Da uzurpatorsko zlo sklonimo i uspostavimo vladavinu prava"

04. apr 2019

Narodna poslanica Ljupka Mihajlovska pozvala je večeras na protestu „Jedan od pet miliona“ u Zrenjaninu, na bojkot televizije Pink i ocenila da njen vlasnik Željko Mitrović odgovara svim političarima, jer kako je navela, i njemu i političarima odgovara zatupljen narod.

„Ono što je najgore, zavadili su nas sa našim sugrađanima, teraju nas da se mrzimo, a deca nam idu u iste škole, igraju se u istim parkovima. Nećemo dozvoliti da se mrzimo sa svojim sugrađanima ni ovoj, ni budućoj vlasti“, kazala je ona.

Mihajlovska je ljudima iz Srpske napredne stranke (SNS) poručila da prestanu da budu poslušnici i ljudi koji imaju nedosanjane dečačke snove, već da razgovaraju sa svojim komšijama i drugim ljudima iz te stranke.

„Objasnite im da se oni kunu u čoveka koji je dobio stan dok su našu zemlju bombardovali“, kazala je Mihajlovska.

Student Fakulteta političkih nauka u Beogradu Stefan Simić rekao je da je on „mučenik koji je bio uhapšen“ na protestu u Beogradu i kome je Pink promenio život u jednom danu, objavivši da je šutnuo policajca u glavu.

„Ne treba da budemo ljuti na te policajce, već na državu, jer oni su rekli da treba da se udari na studente. I Tito je rekao da su studenti u pravu, i Vučić će na kraju morati da popusti i kaže da smo u pravu“, rekao je Simić.

Profesor Čedomir Čupić rekao je da je u Srbiji „demokratiju u ime demokratije uzurpirao samo jedan čovek, Aleksandar Vučić uz pomoć koristoljubivih sluga“.

„Zato ste s pravom izašli na ulice da to uzurpatorsko zlo sklonimo i uspostavimo vladavinu prava, kao prvi i primarni uslov demokratije koja nikada više neće dozvoliti bilo kome uzurpaciju“, rekao je Čupić.

Čupić je rekao i da su građani Zrenjanina tokom prošlih vremena imali razvijenu svest i samosvest o tome šta je slobodno, otvoreno i demokratsko društvo, a da su u proteklim decenijama uzupatori na vlasti pokušavali i uspevali da to razore i unište.

„Ova vlast je bezakonjem nasrnula i na tu dobru tradiciju. Ona vređa ne samo ljudsko dostojanstvo već i zdrav razum. Oni su izabrali i doveli na vlast ono najgore u društvu. Još gore je što su im se priključili stručnjaci bez savesti“, rekao Čupić.

Sa večerašnjeg 10. protesta u Zrenjaninu upućen je poziv građanima da dođu na protest u Beogradu zakazan za 13. april.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga