Na otvaranju Festivala uličnih svirača nastupi iz Brazila i SAD

Tokom tri festivalske večeri posetiocima će se predstaviti imena iz Velike Britanije, Španije, Australije, Poljske, Mađarske i Hrvatske

10. avg 2016

Festival uličnih svirača, koji će 16. put biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, na otvaranju će ugostiti VJ Suave iz Brazila i Moon Hooch iz Amerike, najavili su danas organizatori.

Program svečanog otvaranja biće održan u četvrtak 1. septembra od 19.30 časova, a nakon toga će se tokom tri festivalske večeri posetiocima predstaviti i druga imena iz Velike Britanije, Španije, Australije, Poljske, Mađarske i Hrvatske, najavljeno je na konferenciji za medije.

Tradicionalna festivalska povorka otvaranja ovog puta krenuće od Ulice Modene preko mosta „Duga“ do Petrovaradinske tvrđave, a predvodiće je umetnički dvojac VJ Suave iz Brazila.

Duo biciklista iz brazila preko video projektora usput emituje kreativne i maštovite projekcije na okolnim fasadama, uz adekvatnu muziku.

Centralni događaj otvaranja Festivala uličnih svirača biće nastup džez-pop sastava Moon Hooch iz Njujorka, a ovaj trio dva saksofona i bubnjeva svoj nastup u Novom Sadu najavljuju kao “istinski zvučni spektakl i nezaboravno veče u podnožju starih zidina”.

Ostatak programa tokom tri festivalske večeri, uz učesnike iz Srbije i regiona izabrane putem konkursa, upotpuniće još neka atraktivna imena svetske buskers scene, kao što su dvojac perkusionista na kofama “Bucket Guys” iz Poljske, “Human Jukebox” i “Cosmic Sausages” iz Velike Britanije.

Direktorica Festivala Natali Beljanski Popović izjavila je da je krajnji cilj Festivala uličnih svirača da se ulična zabava i umetnost prikažu u pravom svetlu.

“I ne samo to, nego i da se Podgrađe Petrovaradinske tvrđave u bližoj budućnosti pretvori u privlačan deo grada, nadahnut kulturom i tradicijom, privlačan za život i atraktivan za turističke posete”, kazala je Beljanski Popović.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Turističke organizacije Novog Sada i ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga