Na Fruškoj gori za 1. maj bilo 150.000 ljudi

Ukupno je tokom pet dana prvomajskih praznika na Fruškoj gori boravilo više od 300.000 izletnika i ljubitelja prirode

04. maja 2012

Na Fruškoj gori je za 1. maj, Međunarodni praznik rada, boravilo oko 150.000 izletnika, a ogromna većina se pridržavala propisa o zaštiti životne sredine, saopšteno je danas iz Javnog preduzeća Nacionalni park „Fruška gora”.

Ukupno je tokom pet dana prvomajskih praznika na Fruškoj gori  boravilo više od 300.000 izletnika i ljubitelja prirode, od čega  je na 35. Fruškogorskom  maratonu poznatim planinarskim stazama prošlo oko 15.000 zaljubljenika u planinarenje, navodi se u saopštenju za javnost.

„Ove brojke potvrđuju da je Fruška gora najomiljenije izletište ne samo u Vojvodini, već u čitavoj Srbiji”, piše u saopštenju.

Izletnici su boravili na više od 30 izletišta, koje su prethodno uredili zaposleni u Nacionalnom parku.

„Tokom svih pet dana praznika nije bilo ozbiljnijeg ugrožavanja prirodnih vrednosti i narušavanja javnog reda i mira. Ogromna većina posetilaca pridržavala se pravila boravka u zaštićenom prirodnom području, a posebno prikupljanja i odlaganja otpada, kroz korištenje unapred pripremljenih biorazgradivih kese”, navodi se u saopštenju.

Nacionalni park „Fruška gora” zahvalio je posetiocima na odgovornom odnosu prema  prirodnim i kulturno-istorijskim vrednostima ove vojvođanske planine.

Iz tog preduzeća su saopštili da će se ovog vikenda na Fruškoj gori održati manifestacija „Fruškogorski bajk maraton”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga