Na Filozofskom o francuskoj ambasadi, o portugalskoj i persijskoj poeziji, o kineskom jeziku…

Bogat program obeležavanja 60. godišnjice postojanja ovog fakulteta

11. maja 2014

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio održaće u ponedeljak, 12. maja, u Novom Sadu predavanje o arhitekturi zgrade francuske ambasade u Beogradu.

Francuska ambasada u Beogradu je zgrada zidana u prepoznatljivom stilu, sa tipičnim elementima arhitekture tridesetih godina i očuvanim enterijerom u stilu art dekoa, koja ima vrlo zanimljivu istoriju.

Denio će predstaviti i monografiju o zgradi francuske ambasade, nakon čega će razgovarati sa studentima.

Predavanje počinje u 12 sati, ambasador će govoriti na francuskom jeziku, uz simultani prevod na srpski.

Na Filozofskom fakultetu će iduće sedmice biti održano još nekoliko promocija i takmičenja, a sve manifestacije se organizuju u sklopu obeležavanja 60. godišnjice od osnivanja te naučne institucije.

U utorak, 13. maja, biće organizovano „Portugalsko poetsko veče“, u okviru kojeg će studenti koji pohađaju portugalski jezik kao izborni kurs čitati poeziju pesnika iz Portugalije, Brazila i luzofone Afrike,.

U četvrtak, 15. maja, na Filozofskom fakultetu biće organizovano Prvo veče persijske poezije u Novom Sadu, u okviru kojeg će polaznici kursa persijskog jezika sa tog fakulteta recitovati poeziju i besediti, a biće organizovana i projekcija iranskog filma. Fakultativni kurs persijskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu organizuje se od 1. decembra prošle godine, u saradnji sa Kulturnim centrom ambasade Irana.

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u subotu će biti organizovana i manifestacija „Kineski most“, odnosno takmičenje iz poznavanja kineskog jezika, koji se na tom fakultetu već nekoliko godina takođe izučava kao izborni kurs.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga