Na Festivalu uličnih svirača 11 trupa

Na konkursu za nastup na Festivalu uličnih svirača, koji će biti održan 13. put u Novom Sadu od 5. do 7. septembra, odabrano je 11 umetničkih trupa iz Srbije i regiona

25. jul 2013

Na konkursu za nastup na Festivalu uličnih svirača, koji će biti održan 13. put u Novom Sadu od 5. do 7. septembra, odabrano je 11 umetničkih trupa iz Srbije i regiona, saopštili su danas organizatori.

Umetnici iz Srbije i regiona takmičili su se u konkurenciji više od 100 prijavljenih nastupa, a 11 pobednika nastupiće u Novom Sadu zajedno sa internacionalnom selekcijom izvođača iz čitavog sveta.

Na festivalu će nastupiti niški kantautor Mark Reini (Rainey), rep-bend Stereo banana takođe iz Niša, beogradski ansambl Horkestar, te šansonjeri iz sastava Verglšpil (Verglspiel) uz bluz-rok bend iz Kragujevca.

Gosti festivala iz regiona biće „čovek-orkestar“ iz Zagreba Davor Peršić, kao i rege bend Dža balebaroši (Jah Balebaroshi) iz Prijedora.

Lokalnu, novosadsku scenu, predstaviće cirkuski scenski performans „Ludifiko“ autorke Mire Dobrković, kao i bendovi Grejvi tjun (Gravy Tune), Uvertira i Plavi ptičić.

Posetioce tokom trodnevnog programa u centru Novog Sada očekuje i niz drugih atrakcija, poput velikog uličnog spektakla modernog plesa, a u programu će nastupiti najzanimljiviji umetnici sa aktuelne evropske i svetske scene uličnog sviranja i performansa.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada, uz pomoć Grada Novog Sada, Turističke organizacije Novog Sada, Sekretarijata za kulturu i javno informisanje Vojvodine, ambasade SAD u Beogradu i Naftne industrije Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga