Na Drini ćuprija pobednik Festivala profesionalnih pozorišta

Predstava “Na Drini ćuprija” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, pob…

09. apr 2017

Predstava “Na Drini ćuprija” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, pobednik je 67. po redu Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, saopštio je danas žiri.

“Na Drini ćuprija” dobila je nagradu za najbolju dramsku predstavu u celini, a žiri je odluku doneo jednoglasno.

Predsednica žirija bila je Dragana Varagić, a članice Vladislava Fekete i Smiljka Seljin.

Nagradu za najbolju predstavu za decu u celini dobila je predstava “Allegro con brio” Dečjeg pozorišta iz Subotice, u režiji Jevgenija Ibragimova.

Za najboljeg glumca proglašen je Arpad Mesaroš za ulogu Crnog u predstavi “Crni” Roberta Lenarda, Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház), u režiji Žanka Tomića.

Priznanje za najbolju glumicu dobila je Gordana DJurdjević Dimić za ulogu Lotike u predstavi “Na Drini ćuprija”.

Alegro Decje pozoriste SuboticaNagradu za epizodnu ulogu dobio je Radoje Čupić za ulogu Ćorkana u predstavi “Na Drini ćuprija”.

Nagradu za ulogu u predstavi za decu dobio je Slaven Došlo za ulogu Petra Pana u predstavi “Petar Pan”, Pozorišta mladih iz Novog Sada, u režiji Roberta Valtla.

Nagrada mladom glumcu pripala je Suzani Lukić za ulogu Lolite-devojčice u predstavi “Ždrelo” Žanine Mirčevske, Narodnog pozorišta Kikinda, u režiji Snežane Trišić.

Za najolju scenografiju nagradjena je Marija Kalabić, za najbolji kostim Tatjana Radišić, obe za predstavu “Na Drini ćuprija”.

Nagrada „Tihomir Mačković“ za kreaciju lutaka pripala je Siniši Iliću za “Petra Pana”, za najbolju muziku Davidu Klemu za predstavu “Crni”.

(Autonomija, foto: Festival profesionalnioh pozorišta Vojvodine)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga