Na bolničkom lečenju 160 Vojvođana obolelih od kovid 19 infekcije

U prethodnih pet dana došlo je do povećanja broja obolelih od kovid-19 infekcije na teritorijama opština Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar, jer je 46 građana bilo pozitivno na korona virus

28. apr 2020

Ukupan broj zaraženih kovid 19 infekcijom u Vojvodini nastavio je idanas da opada, jer se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu u ovom trenutku od te infekcije leči 69, a u Opštoj bolnici u Pančevu 91 pacijent, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Kako se navodi u saopštenju, od ukupno 160 hospitalizovanih pacijenata njih osam koji leže u KCV je priključeno na mehaničku ventilaciju.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za lečenje oboleli sa lakšom kliničkom slikom kovid 19 infekcije, trenutno je smešteno 58, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 49 pacijenata.

Pokrajinska vlada ponovo je apelovala na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Za pet dana u Vršcu, Beloj Crkvi, Plandištu i Alibunaru obolelo 46 osoba

U prethodnih pet dana došlo je do povećanja broja obolelih od kovid-19 infekcije na teritorijama opština Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar, jer je 46 građana bilo pozitivno na korona virus, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Kako se navodi, u poslednjih pet dana u tim opštinama testirano je ukupno 690 građana. Od ukupnog broja novoobolelih zaraženo je 17 zdravstvenih i dva nezdravstvena radnika zaposlenih u Opštoj bolnici i u Domu zdravlja u Vršcu.

„Njih 16, koji su bez ikakvih tegoba, izuzev jednog lekara sa lakom kliničkom slikom, premešteno je u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju ‘Junaković’ u Apatin, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su dve medicinske sestre hospitalizovane u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, dok se jedna nalazi u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu i stabilnog je opšteg stanja.

Od preostalih 27 obolelih, pet je hospitalizovano u KCV, a jedan u Opštoj bolnici u Pančevu i oni su takođe stabilnog opšteg stanja.

„Pokrajinski štab za vanredne situacije preduzeo je rigorozne protivepidemijske mere, sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih“, navodi se u saopštenju i dodaje da se nastavlja intezivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga