- Autonomija - https://www.autonomija.info -

N1 najbolja televizija, Zukić urednik i novinar godine

Za najuspješniju i najbolju televiziju u regionu jugoistočne i srednje Evrope proglašena je, po treći put, regionalna N1 televizija, sa centrima Beograd, Sarajevo i Zagreb.

Nagradu za ovu televizijsku kuću, koja je ekskluzivni informativni partner CNN-a, preuzeo je Brent Sadler, predsednik Uredničkog kolegijuma, dok je direktor programa za Bosnu i Hercegovinu, Amir Zukić proglašen najboljim urednikom i novinarom.

Nagrade „Ličnost godine“, koje se dodeljuju za posebne zasluge državnicima iz regiona, ove godine su pripale Bojku Borisovu, premijeru Bugarske i Zoranu Zaevu, premijeru Makedonije.

Evropski najambasador, najgradonačelnici, najministri i najparlamentarac

Ambasador, koji se radom i rezultatima rada posebno ističe, ne samo ove, nego i prethodnih godina je Edvard Ferguson, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini.

Tradicionalna nagrada „Najgradonačelnik“ ove godine je pripala gradonačelniku Graca – Zigfridu Naglu, za izuzetno uspešno i prosperitetno vođenje i ukupan preporod Graca.

Ovogodišnji evropski „Najministri“, prema odluci žirija, su Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, Zdravko Marić, ministar finansija u Vladi Hrvatske i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Veću ministara Bosne i Hercegovine.

Od parlamentaraca koji zaslužuju ovu visoku nagradu, žiri se ovaj put odlučio za Džavanšira Fejzijeva, člana parlamenta Azerbejdžana.

Showbiz, umetnost, kultura, politika, zdravstvo, marketing i turizam

Najviše specijalno priznanje „Nagrada za životno delo“ za oblast muzike, ali i biznisa, ove godine ide u ruke Fahreti Živojinović – Lepoj Breni.

Iz oblasti glumačkog i umetničkog stvaralaštva, ove godine nagrada je otišla u ruke glumca Milutina Mime Karadžića, umetnika iz Crne Gore, čoveka znanog po mnogobrojnim ulogama.

Žiri je jednoglasno odlučio da nagradu „Najbolji sportista sa područja jugoistočne i srednje Evrope“ dodeli Edinu Džeku.

(N1)

Podelite ovu stranicu!