Muzikom do zaposlenja

Učesnici sedam zemalja koji se bave edukacijom i rešavanjem socijalnih problema kod mladih, kao i mlade slepe osobe, okupiće se u Novom Sadu

02. mar 2017

Ljudi iz država južne Evrope udružili su se kako bi radili na rešavanju nezaposlenosti slepih mladih osoba i to korišćenjem mogućnosti dizajna zvuka i muzike! Idejni tvorac projekta koji okuplja mlade iz Srbije, Albanije, Crne Gore, Bugarske, Turske, Grčke i Italije dolazi iz Sombora!

Učesnici sedam zemalja koji se bave edukacijom i rešavanjem socijalnih problema kod mladih, kao i mlade slepe osobe, okupiće se u Novom Sadu! Tokom devet dana, od 2. do 10. marta, učesnici projekta „Use sound to watch around“ kroz niz predavanja, radionica i simulacija procesa steći će neophodna znanja i primeniti ih kasnije u svojim lokalnim zajednicama. Najviše će se raditi na temu radija, radiofonskih dela i stock audia – prodaje zvukova i muzike na internetu za razne potrebe.

Ideja projekta „Use sound to watch around“ jeste da se učesnici edukuju o mogućnostima dizajna zvuka i muzike, kao i o metodama i tehnikama koje ove oblasti pružaju sa ciljem da se smanji broj nezaposlenosti kod slepih mladih.

Druga aktivnost se odnosi na inicijativu učesnika sa ciljem da u svojim zemljama promovišu projekat kao i da organizuju predavanja, radionice i prezentacije, kako bi stečeno znanje i mogućnosti koje su naučili u Novom sadu preneli što većem broju ljudi, a posebno slepim osobama.

Treća aktivnost se organizuje u Turskoj u periodu od 15. do 19. maja, na kojoj će se isti učesnici okupiti da evaluiraju postignute rezultate i uspeh projekta.

Projekat „Use sound to watch around“ u organizaciji udruženja „Kulturni centar mladih Vojvodine“ je dugoročni internacionalni projekat u okviru programa Erasmus+ finansiran od strane Evropske komisije.

(J. Ž., Oradio)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga