Muzej volonterizma

Volonteri mogu svojim predmetima upotpuniti izložbu

04. dec 2014

Na Međunarodni dan volontera, 5. decembar, u centralnom holu novosadskog SPENS-a biće otvorena izložba „Muzej volonterizma“. Organizatori izložbe su pozvali sve zainteresovane da se uključe i donesu predmete na samu izložbu.

„Muzej volonterizma“ organizuje grupa mladih volontera i volonterki, sa željom da prenesu duh volonterizma, ukažu na značaj volonterskog rada i mogućnosti koje Novi Sad pruža za volontere.

Izložba će se sastojati od fotografija i video zapisa nastalih u radu sa volonterima, predmeta koji su proizvod ili sredstvo njihovog rada, kao i kratke istorije razvoja volonterizma u Srbiji i svetu.

„Želja nam je da pokažemo veliki volonterski potencijal koji Novi Sad poseduje, kao i nemerljiv doprinos koji volonteri daju društvu“, poručili su iz tima „Muzeja volonterizma“.

Otvaranje izložbe predviđeno za 11 časova, a posetioci će moći da je pogledaju do 18 časova.

Organizatori su poručili da „Muzej volonterizma“ pruža mogućnost i da se postavka proširi i pozvali su udruženja građana, neformalne volonterske grupe i same volontere da donesu svoje fotografije, predmete i sve ono što je obeležilo njihov volonterski rad. Predmeti će postati deo izložbe, a nakon samog događaja biće vraćeni.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga