Muzej savremene umetnosti Vojvodine i Muzej Vojvodine postigli dogovor

Zajednički će rekonstruisati zgradu koju dele i konzervirati sporne topove i tenk iz Drugog svetskog rata

20. juna 2014

Direktorke Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) i Muzeja Vojvodine (MV), Sanja Kojić Mladenov i Agneš Ozer postigle su dogovor da će zajednički rekonstruisati zgradu koju dele i konzervirati sporne topove i tenk iz Drugog svetskog rata, piše list “24 sata”.

– Eksponate Muzeja Vojvodine ćemo da konzerviramo te da ih vratimo opet pored zgrade – kaže Mladenova.

Tako je tenk, koji je pre dva dana bio predmet razdora, jer MV nije želeo da MSVU dira njihove eksponate kako bi rekonstruisao plato i napravio nove prostorije, postao mesto ponovnog dijaloga.

– Uskladili smo planove i zaključili da ćemo inicirati dodavanje jednog aneksa sporazumu o raspodeli u zgradi. Oni će da naprave višenamenski paviljon, a MV će da dobije nazad izložbeni prostor koji je za nas bio sporan i koji je trebalo da pripadne nama još po prvom dogovoru, kada su se oni doselili kod nas – kaže Ozerova.

Ozerova je najavila i da će ubuduće dva muzeja usklađivati programe pa će tako 2016. da pripreme zajedničku postavku koja će prikazivati period od Drugog svetskog rata do današnjih dana. MV će predstaviti političke i društvene prilike, a MSUV likovnu umetnost Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga