Muškarac ranjen u Novom Sadu

Nasilje bez kraja

18. sep 2013

U Novom Sadu nastavljena je serija nasilja, pa je tako protekle noći u nogu ranjen jedan muškarac (37) kada je na njega pucala nepoznata osoba, rečeno agenciji Beta u novosadskoj Hitnoj pomoći.

Incident se dogodio oko 21 časa u ulici Simenona Piščevića.

„On je zadobio prostrelnu ranu noge i prelom butne koste s velikim krvarenjem“, rekla je protparolka novosadske Hitne pomoći Sanja Pokrajac-Nenadić i dodala da je muškarac posle zbrinjavanja prevezen u Urgentni centar.

Dan ranije, u Novom Sadu tinejdzzer je napadnut mačetom, a tome je prethodio napad na profesora, dok su u avgustu mediji pisali o napadu na policajca i ubistvu Radenka Popovića u centru grada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je juče da takvi incidenti nisu problem samo Novog Sada, već su „odraz stanja u društvu“.

Vlasnik menjačnice pucao na razbojnike

Vlasnik menjačnice na Novom naselju pucao je sinoć u trojicu razbojnika koji su pokušali da mu otmu novac i tom prilikom jednog teško ranio.

Pokušaj pljačke desio se u Ulici Vladike Ćirića ispred broja 33, oko 20.45h.

Prema izjavama svedoka, trojica mladića presrela su supružnike, vlasnike menjačnice, ispred ulaza u kom stanuju zahtevajući novac. Ženu su poprskali sprejom, a jedan od razbojnika je potom nasrnuo na nju.

Kada su druga dvojica krenula ka muškarcu, ovaj je izvadio pištolj i ispalio tri metka. Jednog od njih je ranio u nogu i glavu.

Portparolka Kliničkog centra Vovodine Jelena Jurišin potvrdila je da je u Urgentni centar dovezeno jedno lice koje je zadobilo teške telesne povrede i čije je stanje teško. „U urgentni centar je primljen I.D. rođen 1976. godine iz Kaća u teškom opštem stanju“, rekla je Jurišinova.

Prva patrola policije stigla je na lice mesta za manje od pet minuta, a potom su stigla vozila marice i Hitne pomoći. Marija M. koja živi u susedstvu kaže za 021 da je videla kako je neposredno nakon pucnjave policija nekog odvela.

„Tek što sam se vratila s posla i raskomotila čula sam tri pucnja. Neka žena je povikala „nemoj, molim te“, a onda je neki muškarac rekao „šta nemoj, sve ću ih pobiti, ma**** im njihovu. Toliko sam se uplašila da nisam smela na izađem ni na balkon“, priča Marija.

Menjačnica se inače nalazi u istoj ulici, stotinak metara dalje od mesta na kom se desio incident. Uviđaj je trajao skoro dva sata, a policija je tokom uviđaja ogradila haustor između ulaza 33 i 35.

(Beta/021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga