- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Muškarac oteo mobilni telefon novinarki

Nepoznati muškarac oteo je iz ruku mobilni telefon novinarki Bete i Radija Subotice Nataliji Jakovljević, kada je pokušala da ga fotografiše, dok je škrabao po umetničkim delima ispred gradilišta Narodnog pozorišta u Subotici.

Jakovljevićeva je novinarima ispričala da je videla nepoznatog muškarca kako škraba po platnu na kojem su lokalni umetnici tokom vikenda slikali, u akciji koju je organizovao Kabinet gradonačelnika, s ciljem da se skrene pažnja na to da se ograda oko pozorišta koristi za isticanje neprikladnih poruka, čime se od te ograde pravi ruglo u centru grada.

Cilj te akcije bio je i da se skrene pažnja javnosti da nova zgrada pozorišta još uvek nije završena, nakon što je stara srušena 2007. godine.

Natalija Jakovljević je ispričala da je primetila muškarca kako škraba po platnu, potom mu prišla i upitala ga šta to radi, a zatim ga je pokušala fotografisati, nakon čega joj je on oteo telefon iz ruke.

Ubrzo je na lice mesta stigla i policija, a nepoznati muškarac je prethodno novinarki vratio telefon i udaljio se sa lica mesta, nakon čega se ponovo vratio i nastavio da škraba po platnu, naočigled policajca.

Natalija Jakovljević je kazala da je muškarca pitala da se predstavi, ali je on to odbio.

Kako je ispričala, on se naročito trudio da preškraba reč „Vojvodina“ i da na njeno mesto napiše „Srbija“.

(Autonomija) 

NDNV: Sankcionisati napadača na novinarku u Subotici

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je danas od nadležnih organa da na odgovarajući način sankcionišu muškarca koji je juče nasrnuo na novinarku agencije Beta i Radija Subotice Nataliju Jakovljević.

NDNV je u saopštenju za javnost pozvao nadležne da uvaže činjenicu da se napad na novinara u domaćem krivičnom zakonodavstvu tretira kao napad na službeno lice.

„Nedopustivo je da ovaj huligan, koji je prvo uništavao umetnička dela ispred gradilišta subotičkog Narodnog pozorišta, a potom novinarki oteo mobilni telefon kojim je ona pokušala da zabeleži njegovo nasilničko ponašanje – ostane nekažnjen“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je „skandalozno“ to što su policajci koji su juče došli na lice mesta dopustili da nasilnik nastavi da uništava umetničke radove u njihovom prisustvu.

Podelite ovu stranicu!