Mumin za kraj festivala Cinema City

Završnicu festivala obeležiće dokumentarni film “Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija” o njujorškim avanturama Milana Mumina

28. juna 2014

Završnicu festivala Cinema City u Novom Sadu obeležiće 28. juna dokumentarni film “Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija” o njujorškim avanturama Milana Mumina, frontmena grupe Love Hunters, koja će i nastupiti na samom kraju.

Film o Muminu, koji potpisuju Nemanja i Branislav Bala, biće prikazan na Amstel Open Air sceni na kojoj su proteklih dana prikazivani autorski filmovi iz celog sveta, uz brojna iznenađenja i muzičke nastupe.

Sedmi Cinema City odrzava se od 21. juna na nekoliko lokacija, a predstavlja više od 120 filmova, među kojima su i neka od najboljih ostvarenja nezavisne svetske kinematografije, domaći filmovi i kultni klasici.

Domaći takmičarski program „Nacionalna klasa“ ponudio je osam filmova – uz „Love Hunter: priče iz njujorškog taksija“, koji je van konkurencije, to su i „Neposlušni“ Mine Đukić i “Čudna šuma“ Sabolča Tolnaija, koji je imao svetsku premijeru u Novom Sadu.

Među filmovima u “Nacionalnoj klasi” su i “Kad ljubav zakasni” Ivana Stefanovića, horor “Mamula” Milana Todorovića, dokumentarac “Pogrebnik” Dragana Nikolića, “Top je bio vreo” Slobodana Skerlića o odrastanju jednog dečaka u opkoljenom Sarajevu početkom 90-ih i “Vojna akademija 2” Dejana Zečevića, koja je van konkurencije.

Nagrade će dodeliti međunarodni tročlani žiri, koji čine Loic Magneron, Rejmond Fatanavirangun i Piter Stambur.

Cinema City ove godine, u okviru takmičarske selekcije niskobudžetnih filmova “Up to 10 000 Bucks”, u izboru reditelja Srdana Golubovića – autora višestruko nagrađivanih „Krugova“, nudi čak 32 ostvarenja iz svih delova sveta, snimljenih budžetom do 10.000 dolara.

Prošle godine, na šestom Cinema City festivalu, trijumfovao je potresan film “Krugovi” Srdana Golubovića, koji je bio i srpski kandidat za Oskara, a inspirisan je herojskim delom mladog Srđana Aleksića iz Trebinja ratnih 90-ih.

Festivalski sajt je www.cinemacity.org, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga