Multiplex u Narodnom pozorištu

Tako će Subotica dobiti savremeni bioskop, ali se još uvek ne zna kada će konačno biti izgrađeno srušeno pozorište

03. maj 2012

Juče je potpisana izjava o namerama, prema kojoj je sada već izvesno da će u budućoj zgradi Narodnog pozorišta u Subotici biti multiplex-bioskopa sa pet sala. Ovaj dokument potpisali su gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, Igor Stanković, direktor kompanije „Cineplexx Srbija“ i predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Subotici Jožef Kasa.

Prema rečima subotičkog gradonačelnika, izgradnja biokopa je uzburkala duhove, ali, kako je naveo, treba znati da bi zahvaljujući tome moglo da se reši pitanje završetka jednog dela zgrade Narodnog pozorišta, dok bi Subotica zasluženo dobila pravi bioskop.

Nasuprot ranijim informacijama, biokop će zauzeti ukupnu površinu od 1800 kvadratnih metara, a ne 6000 i predviđeno je da će multiplex funkcionisatisa pet sala. Prema rečima direktora kompanije „Cineplexx Srbija“, ukupan kapacitet biće 600 mesta, sa po 173 u dve velike sale. Igor Stanković je rekao i da očekuje da će prve projekcije u ovim salama biti krajem novembra, ili najkasnije početkom decembra.

Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Subotici Jožef Kasa izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog dokumenta, ali istovremeno i gorčinu zbog toga što u odnosu na izgradnju pozorišne zgrade „od 2003. nije bilo političke volje i što tri strane, odnosno republika, pokrajina i grad nisu ispunjavale svoje obaveze“.

Kompanija „Cineplexx“ će u izgradnju subotičkog multiplex bioskopa uložiti najmanje tri miliona evra.

(Magyar szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga