Mreža za restituciju: Vučić neće pomoći paorima iz Sombora

Samo restitucija može sprečiti uzurpaciju državnog poljoprivrednog zemljišta

29. feb 2016

Mreža za restituciju podržala je danas poljoprivrednike iz Gakova i Rastine koji već nekoliko dana protestuju zbog uzurpacije državnih njiva, ali je ocenila da postoji dosta prepreka zbog kojih ti, “opravdani i legitimni zahtevi” paora, ne mogu biti ispunjeni.

Mreža za restituciju je ocenila da se predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić neće odazvati pozivu paora da dođe u somborski atar i da se lično uveri u uzurpaciju oranica, jer mu je šef kabineta “jedan od najbližih saradnika Mlađana Dinkića, Ivica Kojić”.

To udruženje je ocenilo da državno zemljište u Srbiji nije popisano jer i ne može da bude popisano kada je jedan od bivših advokata biznismena Milana Beka, Jovan Vorkapić, već više od dve godine direktor Republičke direkcije za imovinu.

“Da bi se sprečila uzurpacija državnog zemljišta, morali bi i zakoni da budu takvi da se uzurpacija sprečava i kažnjava. A kako da se spreči kada je interesna koalicija Ivice Dačića, Zorane Mihajlović i tajkuna samo u proteklih pet meseci usvojila nekoliko propisa kojima se ozakonjuje pljačka i uzurpacija državne pa čak i privatne imovine. Ne može se protiv njihovih ‘zakona’”, piše u saopštenju.

Mreža za restituciju optužila je Ministarstvo poljoprivrede da je među najodgovornijim za ovakvo stanje, ali je dodala da je odgovornost i na “okruženju predsednika vlade”.

(Agrosmart) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga