MP: Mađari uskratili podršku Vučiću i podržali Jankovića

Vučić na ovom području dobio 12.990 glasova manje nego 2016. godine

06. apr 2017

Saša Janković dobio je veću, a Aleksandar Vučić manju podršku na predsedničkim izborima na severu Vojvodine, poređeno sa rezultatima koje su na prošlogodišnjim pokrajinskim izborima ostvarile koalicije koje su podržale ova dva kandidata, saopštio je Mađarski Pokret.

Kako je saopšteno iz ove političke organizacije, broj glasova koji je Saša Janković osvojio na području ovih devet lokalnih samouprava za 4.750 je veći u odnosu na broj glasova koji su političke organizacije koje su ga podržale ostvarile na pokrajinskim izborima 2016. godine – Koalicija Mađarski pokret – DZVM, odnosno Koalicija Demokratske stranke.

Prema toj analizi, broj glasova koji je Aleksandar Vučić osvojio na području ovih devet lokalnih samouprava, za 12.990 je manji u odnosu na broj glasova koji su političke organizacije koje su podržale njegovu kandidaturu ostvarile na pokrajinskim izborima 2016. godine – Koalicija SNS, Kolacija SVM i Koalicija SPS-JS.

„Analizom rezultata sa pojedinih biračkih mesta može se nedvosmisleno utvrditi, da je do povećanja broja glasova koje su političke organizacije koje su podržale Sašu Jankovića ostvarile, odnosno do smanjenja broja glasova koje su osvojile organizacije koje su podžale Aleksandra Vučića, došlo, skoro bez izuzetaka, na biračkim mestima na čijim područjima Mađari čine većinu ili žive u značajnom broju“, saopšteno je iz ove političke organizacije.

Smatraju da se poverenje koje uživa Mađarski pokret „osetno povećalo“, a da je SVM „izgubio najmanje jednu trećinu glasova“ koje je ostvario na pokrajinskim izborima 2016. godine, odnosno da se broj građana čije poverenje ova stranka i dalje uživa smanjio na ispod 30.000.

(Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga