Moskva nastavlja da pomaže Južnu Osetiju i Abhaziju

Vladimir Putin uputio je čestitke predsednicima Južne Osetije i Abhazije povodom pete godišnjice od kako su jednostrano proglasile nezavisnost

27. avg 2013

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je čestitke predsednicima Južne Osetije i Abhazije, Leonidu Tibilovu i Aleksandru Ankvabu, povodom pete godišnjice od kako su jednostrano proglasile nezavisnost, ističući da će Moskva nastaviti da ih podržava.

„Dramatična, ali korektna odluka o priznanju nezavisnosti Abhazije i Južne Osetije, koju je Rusija donela u avgustu 2008. godine, bila je od ključne važnosti za dve zemlje, dajući im šansu da kroje svoju vlastitu budućnost“, saopšteno je iz Kremlja.

Ruski predsjednik pozdravlja „uspeh koji su Abhazija i Južna Osetija postigle u poslednjih pet godina u svom razvoju, demokratizaciji i obnovi sociekonomske infrastrukture“ i ističe da su stvoreni uslovi za njihov dugoročni razvoj i bolji standard građana.

Putin je, takođe, rekao da će Rusija nastaviti da pruža pomoć i podršku Južnoj Osetiji i Abhaziji, prenela je RIA „Novosti“.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga