Momirov: Vac obmanjuje javnost

On je rekao da je preduslov da Vac pokloni zaposlenima svojih 55 odsto vlasništva u DVP-u to da Dnevnik holding, koji je vlasnik 45 odsto DVP-a, odustane od svih potraživanja, i prema Vacu i prema DVP-u

30. mar 2011

Predsednik Upravnog odbora Dnevnik holdinga Zlatimir Momirov optužio je danas nemački medijski koncern Vac (WAZ) da “obmanjuje javnost” pričom da želi da pokloni vlasništvo nad listom Dnevnik zaposlenima u preduzeću Dnevnik Vojvodina pres (DVP).
Momirov je novinarima rekao da je preduslov da Vac pokloni zaposlenima svojih 55 odsto vlasništva u DVP-u to da Dnevnik holding, koji je vlasnik 45 odsto DVP-a, odustane od svih potraživanja, i prema Vacu i prema DVP-u.
On je rekao da se ta potraživanja mere u milionima evra i optužio Vac da nije ispoštovao okvirni ugovor, koji je vredan nekoliko miliona evra. Dodao je da je Dnevnik holding sastavio tužbu koja još nije predata.
“Niko nema ništa protiv da zaposleni u DVP-u dobiju taj poklon, mi ćemo tome da aplaudiramo, ali nemojte od nas da očekujete da sahranjujemo sopstveno preduzeće. Ne možemo da se odreknemo onoga što je naše”, rekao je Momirov.
Prema njegovim rečima, svako ko odustane od potraživanja svog preduzeća, čini krivično delo.
Momirov je naveo da je Dnevnik holding podneo tri tužbe protiv DVP-a, zbog nagomilanih dugova, nastalih usled neplaćanja zakupnine zgrade, kao i zbog “nelegalno uknjiženih” osnivačkih prava nad listom Dnevnik.
On je demantovao navode zaposlenih u DVP-u da je Agencija za privatizaciju dala zeleno svetlo za poklon Vaca i rekao da se ta agencija po ovom pitanju nije oglasila.
Naveo je da je tačno da su vlade Srbije i Vojvodine podržale ideju Vaca o poklonu zaposlenima u DVP-u, ali pritom nisu navele na koji način taj poklon treba da se realizuje.
Momirov je rekao da plate za više od 200 zaposlenih u Dnevnik holdingu kasne, kao i da su radnici ostali bez zdravstvenog osiguranja.
“Ukoliko Vac hoće da pokloni, neka pokloni, ali nas ne može uslovljavati da kršimo zakone i da naše radnike ostavljamo bez potraživanja”, poručio je Momirov i dodao da niko u Dnevnik holdingu nema ništa protiv zaposlenih u DVP-u, ali je utisak da Vac pokušava da zavadi zaposlene u ta dva preduzeća.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga