Modernizacija Rafinerije u Pančevu

U Rafineriji nafte Pančevo počela je modernizacija i izgradnja postrojenja za proizvodnju goriva, u koju će Naftna industrija Srbije uložiti 467 miliona evra

21. juna 2010

U Rafineriji nafte Pančevo počela je modernizacija i izgradnja postrojenja za proizvodnju goriva, u koju će Naftna industrija Srbije uložiti 467 miliona evra.
Ministar energetike Srbije Petar Škundrić kazao je na početku radova da će 397 miliona evra biti uloženo u kompleks za hidrokreking i hidroobradu.
70 miliona evra biti uloženo u postrojenje za proizvodnju vodonika. „Postrojenje bi trebalo da bude završeno u trećem tromesečju 2012. godine“, kazao je on.
Modernizacija pančavačke rafinerije, istakao je Škundrić, omogućiće povećanje prerade nafte u Pančevu na 4,8 miliona tona godišnje i da NIS u potpunosti pređe na proizvodnju motornih benzina i evrodizela 5 po evropskim ekološkim standardima.
Škundrić je kazao i da će savremen sistem prečišćavanja u novom postrojenju u Rafineriji u Pančevu omogućiti smanjenje zagađenja pri preradi nafte.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga