Mladog građanskog aktivistu u Novom Sadu fizički napao muškarac zbog objava na Tviteru

Milan Vujić je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija, a govorio je i na antirežimskim protestima

09. avg 2020

Društvenog aktivistu i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milana Vujića večeras je fizički napao muškarac, koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Autonomiju ispričao da se vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: “Stani, stani!”

“Stao sam i muškarac je počeo da viče ‘šta si to pisao po Tviteru’ i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt”, rekao je Vujić, koji sporo govori usled udarca.

On je dodao da misli da bi mogao da prepozna napadača, kao i da mu nije jasno na kakvu njegovu objavu sa Tvitera je mislio.

Policija je došla na lice mesta, a potom ga odvela u Urgentni centar, gde ćemo mu biti urađen CT snimak glave.

Incident se dogodio na Bulevaru Evrope.

Milan Vujić je građanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.

Zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga