Mladić poginuo kod trafo-stanice

Ekipa Elektrovojvodine je u Zmajevu pronašla telo mladića koji je poginuo kada je neovlašćeno pristupio trafo stanici

12. avg 2013

Nakon prijave korisnika da u domaćinstvima nema struje, dežurna ekipa Elektrovojvodine je izlaskom na teren u naselju Zmajevo u blizini Novog Sada pronašla telo mladića koji je poginuo kada je neovlašćeno pristupio trafo stanici, saopštila je danas Elektrovojvodina.

Policija je na licu mesta sinoć izvršila uviđaj i kako se pretpostavlja motiv je bio skidanje delova opreme koji bi poslužili kao sekundarna sirovina.

Elektrovojvodina je saopštila da se u vezi sa ovim događajem oseća “samo delimično odgovornom“, jer je u pitanju njihov objekat, ali da ne može da preuzme odgovornost za bezbednost i zaštitu imovine, što je u nadležnosti drugih organa.

U saopštenju se dodaje da je ovo preduzeće više puta ukazivalo na opasnosti od oštećenih elektroenergetskih objekata, kako po život lica koja ih oštećuju, tako i po život onih koji se nađu u njihovoj blizini.

”Brojka od oko deset lakših i težih povređivanja u ovoj godini prilikom neovlašćenog pristupa elektičnim objektima je upozoravajuća. Ovo je opomena za sve organe i institucije da je potrebno što pre preduzeti odgovarajuće mere da se to u budućnosti spreči”, saopštila je Elektrovojvodina.

Podseća se i da je krađa elektroenergetske opreme krivično delo, te da ukoliko građani dođu u situaciju da im bude ponuđena takva sirovina za otkup, treba odmah da obaveste policiju.

U saopštenu se apeluje na nadležne organe i pravosuđe da ozbiljno shataju ovakve pojave, kako bi se efikasnije srečilo ugrožavanje opšte bezbednosti, ali i zaštitila zajednička imovina Elektrovojvodine i građana Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga