Mladić izručen Tribunalu u Hagu

"Izvođenje Mladića pred lice pravde je satisfakcija za žrtve i njihove porodice i istovremeno je čin pomirenja u regionu", kazala je ministarka pravde Snežana Malović.

31. maj 2011

Avion u kome se nalazi Ratko Mladić je oko 19:45 sleteo na aerodrom u Roterdamu.
Na aerodromu su ga preuzeli predstavnici holandske policije, i on je helikopterom prebačen u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu. Njega je dočekao ambasador BiH i srpski konzul Marko Brkić.
Kamere svetskih TV mreža pratle su sletanje aviona na aerodrom u Roterdamu, ali nisu uspeli da snime izlazak Mladića jer je „falkon“ povučen u hangar čija su vrata zatvorena.
Ministarka pravde Snežana Malović je ranije saopštila da je u 15 sati potpisala nalog za izručenje Mladića.
„Izvođenje Mladića pred lice pravde je satisfakcija za žrtve i njihove porodice i istovremeno je čin pomirenja u regionu“, kazala je Malovićeva.
Ona je poručila da Srbija neće biti utočište onih koji su činili ratne zločine, niti onih koji se bave organizovanim kriminalom.
„Predajom Mladića rad na tom predmetu nije završen“, rekla je ona i izrazila očekivanje da će se utvrditi ko mu je pomagao u skrivanju i zašto je Srbije trošila enormna sredstva tragajući za njim.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga