Mladi Temerinci napravili svoj časopis

U svakoj školi formirano je mini uredništvo

28. nov 2014

Elektronski čaopis „Mladi“ novina je u Temerinu, a pokrenut je u okviru projekta „Mreža lokalnih omladinskih redakcija“, koji je nastao sa željom da se poboljša informisanost mladih u opštini Temerin.

Kao stalni problem navodi se loša informisanost, iako se mnogobrojne lepe i dobre stvari dešavaju samo se o njima ne čuje i ne piše – akcije, dešavanja u školi, uspesi mladih.

U okviru projekta, tokom septembra meseca, održano je deset radionica za učenike i učenice osnovih škola iz Temerina, Siriga i Bačkoj Jarka i Srednje škole „Lukijan Mušicki“. Volonteri Kancelarije za mlade Temerin pomogli su mladima da steknu neophodna znanja i veštine za pisanje novinarskih članaka i uređivanje časopisa.

U svakoj školi formirano je mini uredništvo, dok će se glavni urednik menjati tako da svaku put to bude neko iz druge škole.

Prvi broj časopisa može se pogledati ovde.

Projekat “Mreža lokalnih omladinskih redakcija” sprovodi KZM Temerin a finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u okviru realizacije Akcionog plana za mlade AP Vojvodine za 2014. godinu.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga