Mladi iz Belgije i Francuske u Futogu

Ideja ovog internacionalnog projekta je da podstakne bolje razumevanje među mladima, koristeći razne aktivnosti od pozorišnih i kreativnih radionica, do cirkuskih, muzičkih i sportskih aktivnosti

18. avg 2017

U Futogu se od 18. do 27. avgusta održava međunarodni kamp mladih „Interkultura kroz sport, pozorište i društvene igre“ koji organizuje Centar za multikulturalnu saradnju „Žil Vern“. U Učeničkom domu u Futogu boraviće mladi iz Belgije i Francuske, iz organizacija „Miroir Vagabond“ i „D Ecouves verte“.

Organizatori navode da je ideja ovog internacionalnog projekta da podstakne bolje razumevanje među mladima, koristeći razne aktivnosti od pozorišnih i kreativnih radionica, do cirkuskih, muzičkih i sportskih aktivnosti.

Pored toga, pokušaće da gostima što više približe kulturu i običaje, i dočaraju Novi Sad i njegovu okolinu. Između ostalog, 45 gostiju iz inostranstva posetiće Sremske Karlovce, Stražilovo, Petrovaradinsku tvrđavu, centar Novog Sada i Štrand.

Završetak projekta biće obeležen performansom 26. avgusta u Poljoprivrednoj školi u Futogu. Ovaj program podržala je Tempus fondacija, kao predstavnik Nacionalne agencije Srbije za projekte EU i za program Erasmus + dela za mlade.

(Oradio)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga